Chico Xavier
Ponieważ Oran wywolal temat Chico Xaviera,moze napiszę pare słów o tym,jak wyglądały kontakty w jego wykonaniu.W czasie swojego zycia Chico nie tylko napisał około 450 ksiażek pismem automatycznym,ale też nawiazał kontakty w tysiacami dusz,a czynił to w celu przyniesienia pociechy rodzinom zmarłych- najczęściej byli to rodzice młodych ludzi.
Wyglądał to w ten sposób,iz Chico na publicznych sesjach,na które zjeżdżały tysiace osób,pisał wiadomości od zmarłych,jednoczesnie rozmawiając i żartujac z rodzinami,czyli jego reka pracował w sposób niezależny od umysłu.NIE JEST ZNANY przypadek,by któras z tych wiadomosci,bądź jej część okazała się nieprawdziwa.Xavier dla uwiarygodnienia podawał zwykle imię i nazwisko komunikującego się,nazwiska krewnych,date smierci,przyczynę śmierci,pseudonim.Na przykład pewnego razu wiadomosć została podpisana "1000 Ton"(po portugalsku 1000 - "mil"),a nazwisko zmarłego chlopaka brzmiało Milton i właśnie w ten sposób za życia sie podpisywał.
czy ktoś jest w stanie poddać w watpliwość takie dowody?
Wyglądał to w ten sposób,iz Chico na publicznych sesjach,na które zjeżdżały tysiace osób,pisał wiadomości od zmarłych,jednoczesnie rozmawiając i żartujac z rodzinami,czyli jego reka pracował w sposób niezależny od umysłu.NIE JEST ZNANY przypadek,by któras z tych wiadomosci,bądź jej część okazała się nieprawdziwa.Xavier dla uwiarygodnienia podawał zwykle imię i nazwisko komunikującego się,nazwiska krewnych,date smierci,przyczynę śmierci,pseudonim.Na przykład pewnego razu wiadomosć została podpisana "1000 Ton"(po portugalsku 1000 - "mil"),a nazwisko zmarłego chlopaka brzmiało Milton i właśnie w ten sposób za życia sie podpisywał.
czy ktoś jest w stanie poddać w watpliwość takie dowody?
O to właśnie chodzi,by otrzymać wiarygodny przekaz,a nie jak w moim przypadku same bzdury ( co mi po kolorze włosów zmarłego jeśli się nie zgadza albo wygląd mieszkania na piętrze w bloku--miał dom ).Nic nie trzymało się kupy dlatego mam wątpliwości A i przekaz był ogólnikowy : ,,kocham cię ". Tyle i ja umiem powiedzieć
Kontakty Chico Xaviera są wiarygodne,nie da się ich podważyć żadnym argumentem
Pozdrawiam
Kontakty Chico Xaviera są wiarygodne,nie da się ich podważyć żadnym argumentem
Pozdrawiam
Dodam tylko,że Chico Xavier był niezmiernie ,az do przesady skromnym człowiekiem,który niezmiennie twierdził,ze jest tylko "narzędziem" i "maszyną do pisania",dlatego też prosił,by nie przypisywac mu zadnych zasług w zakresie łączności z zaświatami .Wpływy(znaczne) ze sprzedazy swoich dzieł w całosci przekazywał na cele charytatywne,mowiac,ze przecież on sam nie był ich autorem.
Porównajmy tę niewatpliwie swietlaną postać z płatnymi mediami spirytystycznymi,które za usługi swe żądaja bajonskich sum,najczęściej racząc zrozpaczonych ludzi banałami w stylu: "twój syn kocha cię i tęskni"...
Porównajmy tę niewatpliwie swietlaną postać z płatnymi mediami spirytystycznymi,które za usługi swe żądaja bajonskich sum,najczęściej racząc zrozpaczonych ludzi banałami w stylu: "twój syn kocha cię i tęskni"...
I pewnie dlatego mają wgląd w świat ducha.Czasami sobie myślę,że oni już urodzili się z takim darem,że pokory nie da się nauczyć ( mogę się mylić).
Czytałam ksiązki Divaldo i Chico,kolega mi polecił-oplacało się
( a mój ulubiony to Eckhart Tolle
jego pozycje pożeram jedengo dnia,a potem nie mam co czytać i biadolę )
Ojca Klimuszkę też znam--z roślin leczniczych głównie,ale nie tylko . Stefana Ossowieckiego czytałam wieki temu Edgara Cayce,śpiącego proroka również
Czytałam ksiązki Divaldo i Chico,kolega mi polecił-oplacało się
( a mój ulubiony to Eckhart Tolle
jego pozycje pożeram jedengo dnia,a potem nie mam co czytać i biadolę )
Ojca Klimuszkę też znam--z roślin leczniczych głównie,ale nie tylko . Stefana Ossowieckiego czytałam wieki temu Edgara Cayce,śpiącego proroka również
jest na chomiku(kosz to sms za 2 zł): http://chomikuj.pl/conradinho/Filmy+spirytystyczneORAN pisze:Conchi,jeśli chcesz to mogę Ci przesłać film o Chico ale dopiero w sierpniu jak wrócę do domu.
Pozdrawiam.
Świetnie,Koval,że podałes(aś)ten link.Inne materiały na temat Chico Xaviera(film,o którym pisze Oran,to film fabularny)można znależć na:
http://www.portal.spirytyzm.pl/
w linkach do:artykuły,ksiażki,multimedia.
Wszystkich potencjalnych miłosników Chico Xaviera serdecznie pozdrawiam. :D
http://www.portal.spirytyzm.pl/
w linkach do:artykuły,ksiażki,multimedia.
Wszystkich potencjalnych miłosników Chico Xaviera serdecznie pozdrawiam. :D