Działalność Religijna "JAM JEST"
Moderator: SamTen
-
- Administrator
- Kontakt:
Sorki, nie ma szans, żebym się za to wzięła i poczytała. Przy drugim podejściu zasnęłam równie szybko. A teraz sobie kupiłam fajną książkę i druga czeka już do odbioru na poczcie, tym bardziej się nie zanosi.
Przeglądam właśnie tą książkę i widzę "pasy elektroniczne" ... energia elektroniczna może tłumacza poniosło?
Jak na mój skromny odbiór autor zatrzymuje się na poziomie dualnym... Wydawało mi się, że to pójdzie w lepszą stronę - przez Jam Jest do niedualności, ale nie.... Cały czas jest dobre i złe, pomocne i szkodliwe, ja i coś zewnętrzne, czemu oddaję się we władanie... To poziom Maga - udoskonalone Ja.
Przeglądam właśnie tą książkę i widzę "pasy elektroniczne" ... energia elektroniczna może tłumacza poniosło?
Jak na mój skromny odbiór autor zatrzymuje się na poziomie dualnym... Wydawało mi się, że to pójdzie w lepszą stronę - przez Jam Jest do niedualności, ale nie.... Cały czas jest dobre i złe, pomocne i szkodliwe, ja i coś zewnętrzne, czemu oddaję się we władanie... To poziom Maga - udoskonalone Ja.
Oby wszystkie istoty osiągnęły szczęście i przyczyny szczęścia
a dokładniej -złe, dobre czy oba jednocześnie ? Pewnie Conchi już tu dzisiaj nie zawita, ale skoro Ty Rocker wiesz o co chodzi mógłbyś mi wytłumaczyć ? Bo wg. mnie książka nie warta uwagi .Conchita pisze:Sorki, nie ma szans, żebym się za to wzięła i poczytała. Przy drugim podejściu zasnęłam równie szybko. A teraz sobie kupiłam fajną książkę i druga czeka już do odbioru na poczcie, tym bardziej się nie zanosi.
No w tej książce jest taki podział. Dualność występuje w niej, a tak naprawdę nie ma dobra ani zła Bóg jest dobry i zły jednocześnie. I zło niekoniecznie jest złe tak samo dobro niekoniecznie jest dobre- to zależy od danej sytuacji.
Przychodzimy na Ziemi żeby się uczyć, inaczej mówiąć doświadczać...
Przychodzimy na Ziemi żeby się uczyć, inaczej mówiąć doświadczać...