Pytanie

Jeśli szukasz możliwości kontaktu z osobą nie znajdującą się już wśród żywych - możesz tutaj poprosić o to innych.
Molin

Pytanie

Post autor: Molin » czw wrz 09, 2010 5:55 pm

Mam pytanie może głupie ,ale czy moja babcia Gertruda zmarła jakieś już 13 lat temu zaopiekowała się mną podczas mojej ostatniej ciąży i ochraniała moją córkę .
Nie wiem czemu ,ale w tym czasie ciązy bardzo pragnęłam aby właśnie to babcia się nami zajęła ..w ciązy miałam depresję.
Czy można się w jakis sposób o tym dowiedzieć?
Dziękuję
Siła i moc jest w każdym człowieku.

Molin

odp

Post autor: Molin » ndz wrz 12, 2010 9:54 am

Kochani nawet jeśli tak nie jest z moją babcią to możecie mi napisać lub jeśli poprostu jest to błahe pytanie dla was wiadomo,że pytań masę- próśb i każde podłączenie jest wyczerpujące.Dlatego tylko proszę napiszcie czy mogę liczyć na odpowiedz czy po prostu nie i tak będę wdzięczna za odpisanie .
Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli życzę. :)

Wlodek

Post autor: Wlodek » ndz wrz 12, 2010 10:50 am

To był ktoś z wyższego poziomu niż babcia i trochę pomagał , ale nie wiem nazwiska.
Największa pomoc dostałaś jednak od Opiekuna-Anioła Stróża.
Nie ma rzeczy niemożliwych - poza tym wszystko jest możliwe.

Molin

Odp

Post autor: Molin » ndz wrz 12, 2010 12:18 pm

Włodku nie wiesz jak bardzo mi pomogłeś bardzo baaaardzo dziękuję aż mi się krzyczeć chce z radości czemu bo moja wiara w anioły ma swoje potwierdzenie w czynach i teraz w Twoich słowach ..
Jeśli nie babcia a ktoś inny to ciekawe kto może teść Czapiewski Jan ,ale i tak moja radość jest wielka ,że nawet trochę tej pomocy dostałam z góry no i od aniołaaaaa :) :) :) :)

M2000

Post autor: M2000 » ndz wrz 12, 2010 12:49 pm

Molin, ja również wierzę w moc aniołów,
mało ludzi się do nich zwraca, ale to po części myślę wina kościoła niestety,

proszę anioły o pomoc, zawsze pomagają.

jeśli coś nie jest dla mnie dobre, ewidentnie nie otrzymuję do danej sprawy pomocy, za chwilę pojawia się nowe rozwiązanie, zupełnie inne,lepsze dla mnie - wiem że o co prosiłam, ( np pomoc w załatwieniu sprawy urzędowej ) lub chciałam nie było by dla mnie dobre :) stąd też nasi przewodnicy nie zrobią nic, co nie jest zgodne w najwyższym dobrem, takie jest moje zdanie, z wyższym planem,

mam przyjaciela księdza, rozmawiamy o tym czasami, również on wspierał mnie podczas rozwodu, ponieważ nie jest obłudnikiem, tylko człowiekiem i rozumie pewne sprawy, nawet jego siostra musiała się rozwieść, ale wracając dom tematu...kiedyś mi dał radę bardzo cenną o której tutaj napiszę, może komuś sie przyda,

jak o coś prosisz, to zawsze ze słowami aby to się działo z wolą Najwyższego, oraz z -pomocą anioła stróża, wiesz dlaczego?

odparłam że nie

on mi na to, iż czasami upadłe anioły mogą być blisko coś nam dać ale zawsze będą chciały cos w zamian, one dają nam złudę pozornego szczęścia, by potem męczyć naszą duszę

czyli można to nazwać potocznie BHP :)

dziękuję Bogu za jego miłość do człowieka oraz za to że dał nam ANIOŁA - OPIEKUNA aby nam służył, pomagał,
Ostatnio zmieniony ndz wrz 12, 2010 12:58 pm przez M2000, łącznie zmieniany 1 raz.

M2000

Post autor: M2000 » ndz wrz 12, 2010 12:55 pm

ogólnie to forum jest fenomenem,
z uwagi na darmową bezinteresowną pomoc

Molin

odp

Post autor: Molin » ndz wrz 12, 2010 12:57 pm

M200
  • jak o coś prosisz, to zawsze ze słowami aby to się działo z wolą Najwyższego, oraz anioła stróża, wiesz dlaczego?

odparłam że nie

on mi na to, iż czasami upadłe anioły mogą być blisko coś nam dać ale zawsze będą chciały cos w zamian, one dają nam złudę pozornego szczęścia, by potem męczyć naszą duszę

Wiesz ,że nawet mi by to przez głowę nie przeszło ,ale w tym jest racja i faktycznie teraz
będę prosic jak piszesz . Nie myslałam ,że mozna sobie w ten sposób zaszkodzić .
Dziękuję Ci za to cenne BHP :) :)

M2000

Post autor: M2000 » ndz wrz 12, 2010 12:59 pm

tak myślę że skoro są Anioły to zapewne te ciemne, destrukcyjne również, co potwierdzają relacje na tym forum,

choroby psychiczne, alkoholizm, wszelkie niszczące używki,

Molin

odp

Post autor: Molin » ndz wrz 12, 2010 1:10 pm

zgadzam się z Tobą
tylko tyle ,że ja uważam alkoholizm za chorobę [ może tu wepchnął upadły anioł człowieka w ten nałóg ]
Ogólnie my jako ludzkość jesteśmy słabi psychicznie ...tak mi się wydaje

M2000

Post autor: M2000 » ndz wrz 12, 2010 1:13 pm

syn chodzi do 2 klasy technikum,

w pierwszej klasie na lekcje religi zaproszeni byli księża egzorcyści, co dla młodzieży było nie lada ciekawostką jak nigdy klasy były pełne :)

więc opowiadali jak sprawdzają czy ktoś jest opętany czy też to jest jakaś depresja, czy choroba psychiczna...

na początku zadają w myślach pytanie bezpośrednio do ducha opętującego aby się ujawnił i jesli ktoś jest faktycznie opętany podobno jest reakcja i wiedzą co dalej robić z człowieczkiem,

ale myślę iż Włodek czy inne oosby zajmujące się odprowadzaniem, spotkali się z czymś podobnym, jeszcze nie przeczytałam wszystkich postów z forum, ale każdy na pewno ma swoje doświadczenia,

mnie tylko zastanawia jedno a propo kościelnych egzorcyzmów,

księża uwalniają człowieka ale co z tym duchem opętującym, jeśli nie oczyszczają go i nie są w stanie odprowadzić?

pewnie sie przyczepia do kolejnych ludzi, hmmm

M2000

Post autor: M2000 » ndz wrz 12, 2010 1:15 pm

alkoholizm to choroba ale podobno duch alkoholika jak nie odejdzie i sie do kogos podepnie to ta osoba moze zacząć pić,

ktoś tutaj pisał o tym na forum, że jak ktoś ma jakiś nałóg to jest "obwieszony jak choinka" przez rózne byty

Molin

odp

Post autor: Molin » ndz wrz 12, 2010 1:19 pm

myślę ,że te duchy też zostają odprowadzane w swoje miejsce ,ale czy na pewno nie wiem ..może ktoś nam powie\

a o tym iż duch alkoholika może się podczepić do innej osoby też słyszałam ..

no dobrze a co wtedy z wisielcami ..jeśli jeden w rodzinie się powiesi to czy kolejny domownik może to zrobić i czemu tak się dzieje czy tym też kieruje jakiś duch.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kontakt ze zmarłymi”