REGUŁY DLA ISTOTY LUDZKIEJ.
1 .OTRZYMASZ CIAŁO.
Możesz je kochać,albo nienawidzić, ale przez cały ten okres będzie ono twoje.
2. BĘDZIESZ SIĘ UCZYŁ.
Jesteś zapisany do szkoły zwanej życiem, nieoficjalnej i wypełniającej cały twój czas.
Każdego dnia masz w niej okazję do nauki. Możesz polubić te lekcje, albo też uważać,
że są głupie i oderwane od tematu.
3 .NIE MA ŻADNYCH POMYŁEK, SĄ TYLKO LEKCJE.
Rozwój jest procesem prób i błędów, eksperymentowaniem. "Nieudane"
eksperymenty są w takiej samej mierze częścią procesu, jak eksperyment, który
kończy się powodzeniem.
4. LEKCJA POWTARZANA JEST DO CZASU, AŻ ZOSTANIE WYUCZONA.
Lekcja będzie ci przedstawiana w różnych formach, aż zdołasz się jej nauczyć.
Kiedy się jej nauczysz, możesz przejść do następnej lekcji.
5.NAUKA NIE MA KOŃCA.
Nie istnieje okres życia, w którym nie ma lekcji. Jeśli zyjesz, uczysz się cały czas.
6.'TAM' NIE JEST NICZYM LEPSZYM, NIŻ 'TU'.
Kiedy "tam" zamieniło sie w "tu",otrzymujesz po prostu kolejne "tam", które znowu
będzie lepiej wyglądało niz "tu".
7.INNI SĄ ODBICIEM CIEBIE.
Nie możesz kochać czy nienawidzić czegoś , co wiąże sie z inną osobą,aż nie
odbije ona czegoś, co kochasz, lub nienawidzisz, a co wiąże się z tobą.
8.TO , CO ROBISZ Z ŻYCIEM ZALEŻY OD CIEBIE.
Masz wszelkie narzędzia i źródła, jakich potrzebujesz. To , co z nimi zrobisz,zależy
wyłącznie od ciebie. Masz wybór.
9.ODPOWIEDZI SĄ WEWNĄTRZ CIEBIE.
Odpowiedzi na pytania o życie są w tobie. Wszystko , co powinieneś zrobić, to
patrzeć, słuchać i ufać.
10.O WSZYSTKIM TYM ZAPOMNISZ.
Anonim.
Reguły dla istoty ludzkiej
Reguły dla istoty ludzkiej
"Można odejść na zawsze - by stale być blisko".
Ks. Twardowski
Ks. Twardowski
Kiedyś miałam piękny sen. O mojej przyszłości, którą się strasznie zamartwiałam. Piękna kobieta dała mi katkę, na której było WSZYSTKO o mnie.
Tekst zaczynał się od słów: "kiedy się rano obudzisz nic nie będziesz z tego pamiętać". Rano pamiętałam cały sen. Ze snu wyniosłam świadomość dobrej przyszłości i ogromnego wewnętrznego spokoju. Rzecz jasna nic nie pamiętałam z tego co było na kartce napisane....
Tekst zaczynał się od słów: "kiedy się rano obudzisz nic nie będziesz z tego pamiętać". Rano pamiętałam cały sen. Ze snu wyniosłam świadomość dobrej przyszłości i ogromnego wewnętrznego spokoju. Rzecz jasna nic nie pamiętałam z tego co było na kartce napisane....
behind blue eyes
-
- Administrator
- Kontakt:
Dla mnie życie to to, co z nim uczynimy. Znudziło mi się koncentrowanie się na jakichś regułach, bo poznałam większość z nich obserwując siebie, ale wybieram nieokreśloność zamiast sztywnego regulaminu, przez co mniej "wiem" ale więcej może się zdarzyć... Z tego wszystkiego nie znam żadnych odpowiedzi i patrzę podejrzliwie na gotowe zestawy przekonań serwowane przez różne źródła. Może i owo "nienazwane" czy nieokreślone nie pomaga mi, nie stanowi szczebelka, na którym się mogę podeprzeć, ale przekroczyłam już jakąś granicę i nie ma już drogi odwrotu, po prostu nie mogę zawrócić i schować się w miłym i ciepłym "znanym"...
Pozdrawiam wszystkich poszukujących!
Pozdrawiam wszystkich poszukujących!
Oby wszystkie istoty osiągnęły szczęście i przyczyny szczęścia
-
- Administrator
- Kontakt:
Strzeliłam sobie wczoraj drinka z wiskaczem w celach naukowych to i mi się dobrze pisało :)... Generalnie pisałam przeciwko wszystkim regułom, nie akurat tym z Twojego pierwszego postu . Tekst jest faktycznie stylizowany na taki, jaki dusza mogłaby otrzymać przed wcieleniem . Szczególnie 10 punkt - jak kropka nad i.
Oby wszystkie istoty osiągnęły szczęście i przyczyny szczęścia