Sugestie zmian

Jeśli natrafiłeś na błąd w działaniu forum, lub uważasz, że czegoś mu brak, albo że coś powinno być inaczej, zgłoś tutaj swoją sugestię / uwagę / pytanie / pomysł / - niech wejdzie pod debatę..
Conchita
Administrator
Kontakt:

Post autor: Conchita » pn lip 04, 2011 11:15 am

Hej dziewczyny!

Zajrzałam tu 3 tygodnie temu, bo ktoś mi wysłał PW i co widzę? Sodoma i gomora! Ale że forum jeszcze żyje i dalej wzbudza emocje to inna sprawa! Astonmartin z miejsca dostał bana (nie zauważyłyście, że nie pisze już???). A ten drugi pan to kto? Proszę o nick, bo wybaczcie, ale nie jestem w stanie przeczytać wszystkich tych postów. Usunęłam kilka postów astona, ale zbyt to mozolne, nie mam tyle czasu.
Uprzątnęłam astona a tu widzę, że Ania się rozkręciła i zaczyna przekraczać normy grzeczności i wzajemnego szacunku. Można mieć inne zdanie, ok, ale można to normalnie spokojnie wyrażać bez najeżdżania na siebie. Wszyscy jesteśmy ludźmi, mamy różne drogi, doświadczenia, przeszłość i trzeba to uszanować.

Acha, nie widzę awatarów (mam takie ograniczenia jeśli obrazki są z serwisów społecznościowych), widzę tylko te z prywatnych stron - kto ma wulgarnego awatara?

Jolu, pozdrów dziewczyny z Polany, (przypuszczam, że Ania tam się grzeczniej zachowuje pod swoim stałym nickiem) - nie wchodzę tam, bo zwyczajnie nie mam czasu, co nie znaczy, że dobrze Was nie wspominam. Zaglądajcie i tu - pomoc jest potrzebna, wszędzie tam, gdzie są potrzebujący, a nie tylko tam, gdzie nam dobrze i wesoło w dobrym gronie. Bądźcie ponad podziałami!

Włodek pisze to, w co wierzy i nie widzę powodu by go oceniać. Na forum brakuje po prostu alternatywy, czyli innych odzyskiwaczy, przy których głos Włodka byłby jednym z wielu.

Będę tu zaglądać raz na tydzień i sprzątać na bieżąco. Wstecz się nie podejmuję :):):)....
Oby wszystkie istoty osiągnęły szczęście i przyczyny szczęścia

Grey Owl

Post autor: Grey Owl » pn lip 04, 2011 11:55 am

Witaj Jaskolko :)

O Astonie nie bylo komunikatu o banie, ani upomnien. A mogl byc teraz np. na leczeniu ;), czy urlopie :) ? Nie ma sie czemu dziwic w nasze zwatpienie...
A ten drugi rekordzista to Pryszczate Jadro Meduza *.

Co do awatara Astonmartina, to nawet gdybym jakims cudem skopiowala Ci go w poscie, to wynika z tego, ze nie jestes w stanie tego awatara, ze tak powiem "w ciemno" usunac ?
Roxy bedzie miala jednak do tego awatara na pewno dostep, bo mojego usunela przy banowaniu :lol: :lol:

Wiesz, Wlodek od roku wywraca do gory nogami systematyke focusow dwoch panow M, co moim zdaniem nie jest "rozwijaniem wczesniejszej czyjejs teorii" jak to Wlodek ujal, gdysmy Mu to wytykali - tylko systematycznym naruszaniem praw autorskich i robieniem niezorientowanym w temacie, wody z mozgu na forum Wspolautora tej teorii.
Przyklad : tytulowe na tym forum Centrum Uzdrowien i Odzyskan w focusie 27, inaczej tez nazywane Parkiem, w ktorym to focusie zmarly juz Monroe wraz ze swoja Grupa rowniez sie udziela przy pomocy w adaptacji po przejsciu na druga strone - Wlodek konsekwentnie przedstawia ludziom ktorym pomaga, jako Niebo w focusie 27.
Natomiast Nieba, zwane przez Panow M pustymi, a nalezace do roznych terytoriow przekonan religijnych, rozciagaja sie wg Nich od focusa 23 do 26. Focus 27 jest ponad tymi Niebami.
Gdy Sara usilowala to wielokrotnie prostowac, wyznawcy Wlodka tak na Nia wsiedli raz i drugi (przy calkowitym milczeniu Wlodka) - ze zrezygnowala z kontynuowania tu pomocy.
Milczenie ROWNIEZ bywa dzialaniem w ramach tworzenia podzialow.

Ponadto Wlodek systematycznie co rusz kogos powiadamia (albo i nie) o tym, ze bez jego zgody grzebal w jego aurze/cialach astralnych w "celach naprawczych". Np. wsadza w jakies komory oczyszczania swojej konstrukcji. A ze jest to Jego konstrukcja (do ktorej wciagal innych - mnie tez chcial), wiem od Niego samego.
Nie wyobrazam sobie, by ktorys z Panow M, czy ktokolwiek z nas mial tyle pychy, by na to sie wazyc.

Co gorsza : nowych, szukajacych pomocy i wyjasnien ludzi na tym forum, NAMAWIAL DO ASTRALNYCH SEKCJI NA OBCYCH, o czym dostalam PW nie tylko ja !!
A proszacych o pomoc co rusz powiadamia o odkrytych przy nich ciemnych bytach, magach, opetaniach... wielu przestraszylo sie tego. Inni z nas tracili potem duzo czasu na uspokajanie i przywracanie zaufania do tego forum.
A ile czasu to zajmuje, czasu, ktory moznaby spozytkowac na nowe prosby i pytania ?

Wiesz, pozostali z pomagajacych - jesli nie pomogli, to chociaz nie zaszkodzili. A po dzialaniach Wlodka, pare Osob rozchwialo sie pozniej emocjonalnie jeszcze gorzej. Pozniej tygodniami inni Im pomagali i wyciagali z dolka.
Ale tu juz moze nie bede sie wypowiadac za Nich...
Niech Ci sami opowiedza swoja opowiesc...

A cala ta terminologia i zwiazane z nia widzenie Wszechswiata sa absolutnie obce Monroe'owi i Moenowi. I nam tez, nam, ktorzy logowali sie tutaj zaproszeni przez Moena na Jego polskojezyczne forum poprzez info w ksiazkach. By mogli spokojnie wymieniac poglady i kontynuowac swoje zainteresowania rozbudzone/wzmocnione lekturami, lub/i Ich warsztatami. Co co rusz uniemozliwiaja wlodkowi zwolennicy, a nie tylko przypadki trollujace.

Z uwagi na wielomiesieczne napasci na zwolennikow przekonan R.Monroe'a i B.Moena na Ich tytulowym, i to PLATNYM forum, udzielam sie i bede sie tu udzielala juz tez tylko sporadycznie.

Wiatru w zaglach Jaskolko :)

Jola
Ostatnio zmieniony pn lip 04, 2011 2:01 pm przez Grey Owl, łącznie zmieniany 1 raz.
Zeglujacymi lampionami jestesmy... wsluchujacymi w tchnienia... przez eony... w drodze...

An

Post autor: An » pn lip 04, 2011 1:22 pm

Conchita alez ja wyrazam własne zdanie.
Co ci sie niepodoba w moich postach?
Moze uzywam wulgarnego języka ale gdzie bo chyba mi okulary zaparowały i zbiegiem okolicznosci trącilas mnie ostrzezeniem a nie astonmartina i resztę.Niewydaje ci sie to dziwne?
zacytuj wypowiedz w której niewyrazam swojego zdania tylko kogos wyzywam
bronisz Wlodka a lepiej by bylo gdybys pamiętala o innych
głową muru nie przebiją ale niepodoba mi sie ze wujek werbuje małolactwo do swych dziwnych sztuczek i wchodzi z buciorami nieproszony i uczy Reiki jak tu jeden malolat pisze.Chetnie zobacze dyplom Wlodka jako mistrza reiki.

uczepilas sie mnie gdy ja tylko radziłam komus.Wybacz kochana ale eyn napisal ze jestem astonamrtinem i trole wiec mialam prawo zareagowac.Ktos mnie napada i dajesz na to pozwoloenie a mi na obronę niedajesz.Czy to nie stronniczosc ?

An

Post autor: An » pn lip 04, 2011 1:23 pm

a moze dopadł cię mag Włodka ze taka sie zrobiłas.Czas robi swoje,zmienilas się bardzo

An

Post autor: An » pn lip 04, 2011 1:26 pm

jak kurka wodna wujek odprowadza magow bez zgody wlascieila i radzi po swojemu to ci sie podoba ale jak ja ostrzeglam po swojemu to juz nie. Ludzie sie zmieniaja i jak widac niezawsze na korzyść.

ORAN

odp.

Post autor: ORAN » pn lip 04, 2011 2:23 pm

Też,nie widzę wulgaryzmów w postach An,a jedynie odmienne zdanie..pewnie też,zaparowały mi okulary :)
(ciekawe, swoją drogą jaki masz nick na polanie,An) :|

paul 023

Post autor: paul 023 » pn lip 04, 2011 2:34 pm

Conchita Nie loguje się tutaj zbyt często, ale z tego co
zdążyłem zauważyć to co raz więcej tu pojawia się idiotów
niż normalnych ludzi... Nie którzy przychodzą, aby nas oczernić
i wyśmiać wciskając bajki, że nikt z nas nie potrafi kontaktu nawiązywać.
A takie zachowanie ludzi później powoduje, że osoby proszące
mają co do nas spore wątpliwości i nie chętnie później proszą
o nawiązanie kontaktu z bliskim.

Nie zarzucaj Ani ponieważ Ania źle nie chciała tylko tak
zareagowała dlatego, żeby uspokoić sytuację.

Natomiast Astonmartin wiele razy obrażał nie tylko mnie...
W każdym razie nie miałem zamiaru odpisywać na jego posty
i tak też było do tej pory.

* przepraszam za użycie słowa idiotów - tutaj miałem na myśli
tych, którzy są po to by wyśmiewać się z pomagających i poszpanować na forum...

Pozdrawiam

P.S. Będąc tu na forum 3-lata temu myślałem, że CUiO będzie wspaniałym
dziś miejscem dla wszystkich, ale jak widać od momentu utarczek i sprzeczek
ciągle forum jest na najniższym poziomie, a to wielka szkoda....
Uwaga: Informuję, że zaprzestałem nawiązywać kontakty.

Conchita
Administrator
Kontakt:

Post autor: Conchita » pn lip 04, 2011 2:42 pm

Jolu: Witaj sówko! Przepraszam, faktycznie nie było ani słowa o astonie, ale nie myślałam też, że tu dłużej zabawię. Jednak ze względu na sytuację postanowiłam trochę podziałać. Acha - usunęłam właśnie jego konto, więc awatar powinien zniknąć...

Dodałam właśnie punkt 9 do regulaminu dla udzielających pomocy:
9. Niedopuszczalne jest wykonywanie jakichkolwiek zabiegów/ odzyskań wbrew woli lub bez wiedzy osób zgłaszających się na forum. Jest to działanie nieetyczne. Osoby nie stosujące się do takich założeń będą podlegały procedurom banicji (patrz wyżej).
Co do focusów - można wkleić oficjalną listę focusów.. hmmm... Jak już pisałam brak jest alternatyw wobec Włodka i jego postów, stąd taka dramatyczna nierównowaga.

Acha, tego drugiego gościa zaraz wyszukam i zobaczę co to za przypadek.

An: Potwierdzam dla nieprzekonanych - nie jesteś kopią astona, tylko reaktywowanym użytkownikiem (skoro nie chcesz się ujawniać to ja też tego nie zrobię), który kiedyś szukał tu pomocy i chyba dostał (szczególnie Sara otoczyła Cię opieką).
Nie używasz wulgarnego jężyka, ale agresywnymi postami nie przyczyniasz się do tworzenia miłej i przyjaznej atmosfery na forum, której potrzebują ludzie, którzy właśnie utracili swoich bliskich. Kiedyś pisałaś inaczej, byłaś delikatniejsza i mam nadzieję, że wrócisz do tego...
Acha, nie było to jeszcze oficjal;ne ostrzeżenie we właściwym dziale, tylko nieoficjalne upomnienie :) i prośba o uszanowanie innych użytkowników.

PS. Nie musisz pisać posta pod postem - proszę stosować w tym celu funkcję edycji (też zapisane w regulaminie).

Paul: Jak chcesz, to może to być jeszcze fajne miejsce - tylko trzeba wprowadzić dobre zwyczaje, które tu zupełnie padły...

PS. Jądromeduza czy jak mu tam zbanowany i usunięty...

An

Post autor: An » pn lip 04, 2011 3:51 pm

to ja juz niebede nic pisac jesli moje posty są takie agresywne
dowidzenia

ANNA.K

Post autor: ANNA.K » pn lip 04, 2011 4:25 pm

Skoro ktoś zamierza pilnować tutaj porządku, proszę o przyjrzenie się zarzutom, jakie wystosowałam wraz z Namali, Sun, M2000 pod adresem Włodka. Zauważyłam, że post pt. Włodek, w którym umieściłyśmy swoje zarzuty został usunięty.

Czy ktoś pomaga, czy nie, ocenić mogą tylko te osoby, które odczuwają, widzą ten subtelny świat energii. Tutaj możemy się spierać, choć wiem, że większość zarzuciła Włodkowi, iż jest kierowany przez niski astral lub coś jeszcze gorszego, a dusze, które rzekomo odprowadza, są umieszczane w tzw. kotle astralnym i nie jest to Niebo. Nie jestem więc jedyną osobą, która tak twierdzi. Ale zrozumiem brak zaufania do naszych wniosków.

Radziłabym jednak uważnie przyjrzeć się temu, iż Włodek werbuje osoby niepełnoletnie do swojej "siatki", przydziela im Mistrzów Reiki z astralu, miesza w głowach i straszy magami. Jeżeli jakiś dzieciak nie wytrzyma tej presji, zrobi jakieś głupstwo, z samobójstwem na czele, a zrozpaczeni rodzice doszukają się przyczyny tego na tym forum - jak wówczas przedstawiać się będzie dalsza przyszłość forum? Skoro Włodek werbuje ich właśnie poprzez kontakty tutaj zawarte/

Jedyną osobą, która oficjalnie przyznała się do tego, jak Włodek zniszczył jej psychikę, jest Namali. Mam z nią prywatny kontakt i w razie czego, mogę poprosić, aby odpowiedziała Conchi na twój email, byś mogła sama z nią o tym porozmawiać. Włodek nie poczuł się w ogóle odpowiedzialny. Czy takiej osobie można zezwalać na dalsze "pomaganie" i werbowanie młodych, naiwnych ludzi pod przykrywką tego forum?

Serdecznie pozdrawiam, Ania :)

Roxanne
Administrator

Post autor: Roxanne » pn lip 04, 2011 5:17 pm

"Z uwagi na wielomiesięczne napaści na zwolenników przekonań R.Monroe'a"

nie istnieje coś takiego jak ich przekonania :-)

Oboje są orędownikami wyzwalania się z ograniczeń owych przekonań...
a tym bardziej narzucania ich innym...
"Idź swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą."
-- Alighieri Dante

ORAN

odp.

Post autor: ORAN » pn lip 04, 2011 7:01 pm

"nie istnieje coś takiego jak ich przekonania

Oboje są orędownikami wyzwalania się z ograniczeń owych przekonań...
a tym bardziej narzucania ich innym..." - O ile dobrze Cię rozumiem -to w pełni się z tym zgadzam !!! co dla wielu nie jest do zrozumienia (...)
Pozdrawiam :)

Conchita
Administrator
Kontakt:

Post autor: Conchita » wt lip 05, 2011 8:25 am

Anno: Wątek Włodka nie został usunięty, jedynie czasowo przeniesiony na zaplecze ze względu na stek pomyj, którym się stał (ze szczególną pomocą astona). Nie mogę usunąć wypowiedzi Astona (bardzo powoli się to robi, a wątek miał 33 strony), więc mogę odtworzyć wątek wrzucając do niego normalne wypowiedzi... Już jest tu (powoli dodaję posty) w dziale problemów z odzyskiwaniem: http://www.afterlife-knowledge.com.pl/f ... php?t=1902

Co do Waszych zarzutów wobec Włodka - jeszcze nie mam wyrobionego zdania, gdyż mnie tu nie było przez długi czas.

A przekonania rzeczywiście nie istnieją :).

paul 023

Post autor: paul 023 » wt lip 05, 2011 9:51 am

Conchita teraz najważniejsze,żebyś zrobiła porządki bo nie ma kto
tutaj robić porządków na tym forum.

hehe szkoda tylko, że tak późno zaczyna się porządkowanie ;)

Pozdrawiam Cię serdecznie
Uwaga: Informuję, że zaprzestałem nawiązywać kontakty.

Conchita
Administrator
Kontakt:

Post autor: Conchita » wt lip 05, 2011 10:25 am

Prace nad wątkiem o Władku zakończone. Nie dało się przesunąć pierwszego postu w wątku z przyczyn technicznych.

Proszę o zgłaszanie propozycji zmian, w tym usunięcia jeszcze schowanego gdzieś śmietnika. Wrzućcie adres wątku i posprząta się powoli...

Miaune

Post autor: Miaune » wt lip 05, 2011 11:35 am

Mam nadzieję, że nie będzie pretensji o to, że dziś ostrzegłam przed Panem W. osobę proszącą o pomoc. Jak już nawiązałam kontakt z duszą to odczułam czterech nasłanych magów. Nie wiem w jakim celu są nasyłani ale to już nie pierwszy raz po odprowadzeniu duszy muszę zmagać się z takim magami i tylko wtedy kiedy On proponuje pomoc. W jednym wypadku było ich aż osiemnastu i dusza była zamknięta jakby w klatce więc musiałam najpierw usunąć magów a dopiero wtedy odprowadzić ducha.
Nieraz osoby proszą mnie o pomoc od razu na PW dlatego nie zawsze jest to widoczne na forum.
Pozdrawiam Miaune
Przyszłam tu dla rozwoju, dla szczęścia, dla miłości.

Roxanne
Administrator

Post autor: Roxanne » wt lip 05, 2011 12:22 pm

Może już czas, żebyście wyszli z tej schizy i zaczęli zajmować się naprawianiem siebie?

Tak, ku przemyśleniu :-)
"Idź swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą."
-- Alighieri Dante

Grey Owl

Post autor: Grey Owl » wt lip 05, 2011 1:45 pm

Tak, racja Roxy, to wszystko przez te nasza skrotowosc w wypowiedziach... :zawstydzony:

Tak, nie ma przekonan, sa natomiast Terytoria Systemow Przekonan.
I obszary Znanego i Nieznanego.
A rozszerzajac spojrzenie dzieki wypowiedziom takich ludzi jak Dwaj Panowie M, mozemy rozszerzac teren nam juz Znanego, wobec Nieznanego jeszcze...
A wiec naleze do oredownikow tego, co Monroe nazywa sobie juz Znanym.

Lecz, jak to ujela w powyzszym swoim poscie Conchi, mozna miec na jakas sprawe swoj poglad, lub nie ;)

Nasza argumentacja w dyskusjach stale ponadto potyka sie o jakby nierozwiazywalny problem, co dotyczy takze Orana : dyskutujac z kims, czesto powodujemy wrazenie, ze ujmujac sie za nieograniczaniem czyichs przekonan robimy to tak, ze druga strona czuje sie tym ograniczana... :(
Zeglujacymi lampionami jestesmy... wsluchujacymi w tchnienia... przez eony... w drodze...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sugestie i zmiany”