Zwierzęta dusz nie posiadają.
-
Zwierzęta dusz nie posiadają.
Witam mam na imię Jarek , piszę ponieważ ostatnio zmarł mój pies "Bruno" miał 18lat. Wiem , że według religii katolickiej zwierzęta dusz nie posiadają , ale według innych jak najbardziej. Ja ze swoim pupilem odczuwałem specyficzną więź. Chciałem zapytać czy można odzyskać dusze zmarłych bliskich zwierząt.
Piszę poważnie , bardzo dziękuje za poważne odpowiedzi.
Pozdrawiam
Piszę poważnie , bardzo dziękuje za poważne odpowiedzi.
Pozdrawiam
Wychodzi na to że pies podniósł wibracje i jego następne wcielenie może być już ludzkie za jakieś 5 miesięcy.
Dużo się przy Tobie nauczył i jest Ci wdzięczny.
Nie musisz go odprowadzać bo zwierzęta nie mają tyle wątpliwości co ludzie i idą do swojego nieba pewnie .
Natomiast możesz mu pomóż modlitwą medytacją dwóch serc , jest w moich postach.
Dużo się przy Tobie nauczył i jest Ci wdzięczny.
Nie musisz go odprowadzać bo zwierzęta nie mają tyle wątpliwości co ludzie i idą do swojego nieba pewnie .
Natomiast możesz mu pomóż modlitwą medytacją dwóch serc , jest w moich postach.
Nie ma rzeczy niemożliwych - poza tym wszystko jest możliwe.
też mi ciężko w to uwierzyćMirek1 pisze:Odprowadzanie, odprowadzaniem, ale żeby dusza psa mogła się stać człowiekiem, to nawet Lem tego by nie wymyślił.
Meduz,lepiej uważaj abyś w przyszłym wcieleniu nie merdał ogonem-idź i nie grzesz więcej

a co byś powiedział na znoszenie jajek jak kwoka ?

NA tym polega ewolucja duszy!
Pierwsze minerały, rośliny, potem zwierzęta, a na końcu człowiek...
Mirek czytając twój pierwszy post w tym temacie jeszcze 5 min temu nie wiedział o co Ci chodzi, ale teraz to już wiem. Hmm myślałem że to że dusza ewoluuje z poziomu zwierząt jest oczywiste każdemu człowiekowi który słyszał o reinkarnacji, no ale jednak się pomyliłem.
Mirek czytając twój pierwszy post w tym temacie jeszcze 5 min temu nie wiedział o co Ci chodzi, ale teraz to już wiem. Hmm myślałem że to że dusza ewoluuje z poziomu zwierząt jest oczywiste każdemu człowiekowi który słyszał o reinkarnacji, no ale jednak się pomyliłem.

Każdemu, kto słyszał o reinkarnacji w religiach wschodu i w to wierzy. Reinkarnacja, o której wiem nie polega na ewolucji kamień -> roślina-> zwierze-> człowiek. To Twoja bajka i masz prawo w to wierzyć.Rocker pisze:NA tym polega ewolucja duszy!
Najpierw wiara, później dowód.
Każda dusza jest "równa". A wy twierdzicie że dusza zwierzęca jest czymś gorszym niż ludzka dusza... A to jest to samo, nie ważne czy reinkarnowało się jako człowiek, ziwierze lub jako plejadianin itd. ważne jest to że każda dusza w chwili stworzenia jest równa, tak samo w chwili kompletnego oświecenia.