dlaczego tak szybko odeszła...

Jeśli szukasz możliwości kontaktu z osobą nie znajdującą się już wśród żywych - możesz tutaj poprosić o to innych.
pijawka

Post autor: pijawka » czw maja 12, 2011 3:43 pm

Maja Nowak to nazwa lalki :lol: Umieściliście ją w niższym o 1 od mojego fokusie :lol:
Ostatnio zmieniony pt maja 13, 2011 6:55 am przez pijawka, łącznie zmieniany 3 razy.

Assariah

Post autor: Assariah » czw maja 12, 2011 4:35 pm

Hmm, myślę że to nie jest wyłącznie spór na argumenty, a w dużym stopniu na postawy. Wiedza i umiejętności to narzędzia i niezależnie ile by ich zgromadzić, sądzę że dużą rolę zawsze odgrywa samoświadomość.
Tę nabywamy z wiekiem i poprzez wcielenia. Zrozumienie pewnych spraw wymaga dojrzałości i nie ma jej w dopatrywaniu się wrogości, tam gdzie jej nie ma.
Jak słusznie zauważył kiedyś Włodek, to jacy jesteśmy składa się na to jak myślimy, działamy i wypowiadamy się.
Każdy otrzymuje dowody na istnienie czegoś poza materią, w swoim czasie. W moim przypadku był to kontakt 3 stopnia z kosmitami, kiedy bardzo sceptycznie podchodziłem do metafizyki, parapsychologi. Taką terapie szokową zafundował mi czarny mag, bym posłusznie stosował się do jego nauk i dłużej nie podważał jego autorytetu.

Co do Jezusa ORAN, to sądzę że prawdy które przekazywał, jak wielu innych światłych ludzi-kosmitów, były ponadczasowe i prawdziwe. Oczywiście bez tych przekłamanych przekazów religijnych. Mówił że każdy może być taki jak On, a nawet lepszy. Pierwsi chrześcijanie nie tworzyli żadnej wspólnoty, a raczej grupę ludzi którzy wspólnie poszukują prawdy. Wiara a religia to nie to samo.
Oficjalne przekazy historyczne donoszą, że niektórzy papieże, zmieniali wg. własnego uznania biblię, po kilkadziesiąt razy. To jest po prostu zbiór sprzecznych prawideł, w których osoba religijna zawsze znajdzie odpowiedz na każde pytanie. Zamiast samemu wyciągać wnioski, zrobi to za nich cytat ze świętej księgi. Poza tym nie uwzględniono w jej składzie innych odnalezionych apokryfów, a wyłącznie te, które są im na rękę. Kapłani polecają ją zgłębiać, wczytywać się, ale to tylko oddala ich od świadomego poszukiwania prawdy. O wiele bardziej trafia do mnie księga Urantii.

Nie są to jakieś odkrywcze prawdy, ale chcę by było to zrozumiałe dla każdego.

http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=97805&p=41

W tym linku, mniej więcej pod koniec strony jest post Wendola (Darka), z cytatem na niebiesko. Znajomy sam jest kimś kto mógłby być... hmm przewodnikiem duchowym. Powiedzenie że jest kimś podobnym do Włodka, to duże uproszczenie z mojej strony, ale on również jest u kresu swojej wędrówki w tych trójwymiarowych realiach, z blokadą pamięci o naturze własnej istoty.

ORAN

Post autor: ORAN » czw maja 12, 2011 6:10 pm

I wiedziałem, zrobiłem błąd,że się w ogóle odezwałem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ASS,gdybym Cię mógł spotkać na żywo to bardzo dokładnie odpowiedział bym na take słowa-"Co do Jezusa ORAN, to sądzę że prawdy które przekazywał, jak wielu innych światłych ludzi-kosmitów, były ponadczasowe i prawdziwe. Oczywiście bez tych przekłamanych przekazów religijnych. Mówił że każdy może być taki jak On, a nawet lepszy. Pierwsi chrześcijanie nie tworzyli żadnej wspólnoty, a raczej grupę ludzi którzy wspólnie poszukują prawdy. Wiara a religia to nie to samo. " - ale słowem pisanym po pierwsze mi się nie chce,po drugie niema to sensu a po trzecie Twoje rozumienie jest okrutnie wątłe.Czy Ty widzisz gdzieś w tym co piszę żebym to umniejszał(Jezusa)Pewnie znowu nie rozumiesz a ja naprawdę nie mam ochoty na pisanie,z wielu powodów............!
Czyż naprawdę nie widzicie że ludzie od kontaktów piszą bzdury-przykładem jest lalka Pijawki ?! Dalej,najkonkretniejsze słowa jakie przeczytałem na tym forum to słowa Sary,nie wiem może Sara kiedyś ponownie zdecyduje się na bezpośredni kontakt ze mną.Zastanówcie się sami,ja od tak dużo lat szukam potwierdzenia (mam swoje powody),że jak czytam takie brednie jak tu niektórzy wypisują to raz się śmieje a drugi mnie to drażni.
Ass,nie bawi mnie taka rywalizacja,odpisuję ale nie jestem z tego zadowolony,za to szanuje Włodka,że nie rywalizuje,ale człowieku kochany jak czytam że czarny mag Cię opanował to mi się po prostu śmiać chce.Wiesz co to jest spirytyzm ?Pewnie tyle co wszyscy,więc proponuję Ci kolego,żebyś bliżej zapoznał.!
Pija a Ty się nie przejmuj że Twoja laleczka jest o ten jeden f. niżej,może Ci dorówna

pijawka

Post autor: pijawka » czw maja 12, 2011 6:13 pm

Pija a Ty się nie przejmuj że Twoja laleczka jest o ten jeden f. niżej,może Ci dorówna

:placze: co zrobić aby dorównała albo wskoczyła do niebka ? :lol: Oranie czy pomedytujesz w tej intencji ? :lol:
Oran,oplułam monitor i turlam :lol: ze śmiechu przez Ciebie :lol: :lol: Jest tu gdzieś Meduz? trzym mje :lol:

za to szanuje Włodka,że nie rywalizuje

Włodek ma zdrowe podejście i dystans do wszystkiego

Wlodek

Post autor: Wlodek » czw maja 12, 2011 6:51 pm

A może jestem nieśmiały, sam nie wiem.
Nie ma rzeczy niemożliwych - poza tym wszystko jest możliwe.

astonmartin

Post autor: astonmartin » czw maja 12, 2011 10:11 pm

Assariah Ciebie to już do reszty porąbało, gadasz z kosmitami? :D hahahahahha i z czarnymi magami? jejku chłopie ile Ty masz lat :D i zmieniając temat - nie wiedziałem, że lalki też idą do nieba :D fajni ci jasnowidzący na tym forum :D genialni, nawet lalce wywróżą przyszłość :D

astonmartin

Post autor: astonmartin » czw maja 12, 2011 10:13 pm

Włodziu nie martw się, Assariah i Mirek są zbyt śmiali i co z tego mają? zmyślonych przyjaciół - jeden ma kosmitów, drugi myśli, że jest Jezusem i chodzi po wodzie...mam nadzieje, że ci ludzie nie mają dzieci ;]

astonmartin

Post autor: astonmartin » czw maja 12, 2011 10:31 pm

do Pijawki i Orana - wy nie wdawajcie się w dyskusję z patologią. to jakbyście mieli wytłumaczyć człowiekowi pierwotnemu na czym polega duchowość; oni nawet odmiennego zdania nie uznają i nie szanują co pewnie wynika z niskiej wartości i samooceny ;] na ich kosmiczne wywody najlepiej napisać - 'mam was dupie, z czubami nie gadam' :D - bo do nich i tak nie dotrze, to zacofani ludzie :D

astonmartin

Post autor: astonmartin » czw maja 12, 2011 10:43 pm

a który to jest tak genialny, że wróżył lalce ?:D

astonmartin

Post autor: astonmartin » czw maja 12, 2011 10:51 pm

Assariah - tańczący z kosmitami :D:D jakie to są kontakty 3 stopnia?:D a ET też widziałeś ? to Twój idol?:D co wieczór śpiewasz: 'ET ET pamietaj, że ja czeeeeeeeeeeeeeeeekam tuuuuuuuuuuuuuuu' ;D zrób tak jak ET i Assriariah go home :D

Mirek1

Post autor: Mirek1 » pt maja 13, 2011 7:01 am

astonmartin pisze:Włodziu nie martw się, Assariah i Mirek są zbyt śmiali i co z tego mają? zmyślonych przyjaciół - jeden ma kosmitów, drugi myśli, że jest Jezusem i chodzi po wodzie...mam nadzieje, że ci ludzie nie mają dzieci ;]
Jak na razie to ty ciągle o Jezusie mówisz. Imputujesz mi coś czego nie ma, a tak naprawdę to chyba sam potrzebujesz pomocy. Z twoich wypowiedzi widać frustrację jaką masz z powodu braku akceptacji w społeczeństwie i tego problemu, o którym wcześniej już pisałem.
Najpierw wiara, później dowód.

Wlodek

Post autor: Wlodek » pt maja 13, 2011 8:54 am

astonmartin możesz pisać co chcesz ale i tak Cie lubię.
Jesteś bardzo wartościową istotą na stosunkowo wysokim fokusie , tylko trochę Ci przeszkadzali tacy mało sympatyczni, ale"namówiłem "ich na komory oczyszczające i tam im przeszło zainteresowanie Tobą .Zdziwił byś się jaki wysoki fokus masz.
I trochę się dziwie że się tak dawałeś wodzić za nos dużo głupszym i od Ciebie i całkiem ciemnym.

Wlodek

Post autor: Wlodek » pt maja 13, 2011 8:56 am

Podwójny post.

pijawka

Post autor: pijawka » pt maja 13, 2011 9:18 am

astonmartin pisze: i zmieniając temat - nie wiedziałem, że lalki też idą do nieba :D

Bo moja lalka jest wyjątkowa-to kolejne wcielenie oświeconego mistrza- Pinokio :lol:

ORAN

Post autor: ORAN » pt maja 13, 2011 9:50 am

Zmuszony jestem jeszcze coś tu do pisać.Otóż kontaktująca się z drugą stroną Sara,napisała do mnie na pw.,że ja to również występujący pod nickiem Astonmartin.Oświadczam wszystkim i tym "rozmawiającym" z aniołami i tym jak ja nie mającymi takiego "daru" że to jest NIEPRAWDA!!! a dodam,że nawet nie znam człowieka !!!
Pozdrawiam Wszystkich.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo

pijawka

Post autor: pijawka » pt maja 13, 2011 9:59 am

Nieładnie tak kogoś oskarżać nie mając podstaw.Jednak te duchy nie są wiarygodne,bo aston.....mogę być ja ,Sara,ktokolwiek.Nie rzucajmy pochopnie podejrzeń :[ a fe :lol:

Oranie,niepotrzebne są Twoje tłumaczenia,komu,na co i w jakim celu ? :?
Ostatnio zmieniony pt maja 13, 2011 10:01 am przez pijawka, łącznie zmieniany 1 raz.

Sara

Post autor: Sara » pt maja 13, 2011 10:00 am

To ja niestety tez, Oranie znowu muszę wyjasnic.

Napisalam na pw. : 'myślę, ze zartobliwie działasz od nickiem Astonmartina' , co nie oznacza, że uwazam, ze taka jest Prawda w tym temacie ......przedstawiałam tylko
swoją subiektywna prywatna opinię ....i to na pw.
I dziekuję, Oranie, za oficjalna, publiczną odpowiedz, choc wystarczyłoby na pw. .

:)

Pijawko, gdzie w tym moim zdaniu jest oskarzenie ? Oskarzenie, o co ? O to, ze uwazam, ze Oran ma ( jak sie tu pisze ) wysoki poziom swiadomosci ? Zgadzam sie z tym.

Dlaczego piszesz tez znowu o kontaktach z duszami ? Co tu maja dusze wspólnego z moja prywatna mysla ? Czu uwazasz, ze muszę usłuszęć najpierw coś od dusz, aby potem to napisac ? czy myslisz, ze nie mogę mieć swpojego prywatnego zdania, niezaleznego od opinii innych ?
Ostatnio zmieniony pt maja 13, 2011 10:04 am przez Sara, łącznie zmieniany 1 raz.

pijawka

Post autor: pijawka » pt maja 13, 2011 10:03 am

Można spytać moderatora,sprawdzi ip i się wyjaśni. I co zrobisz Saro jak się okaze,że to ktoś inny ?

Uważam,ze to jakiś młody człowiek,któremu się nudzi i ma ubaw gdy się reaguje na jego posty :D

I tutaj brawa dla Wlodka za postawę wobec aston... :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kontakt ze zmarłymi”