Szkolenia

Tutaj piszemy o sprawach mniej lub bardziej związanych z rozwojem duchowym jednocześnie nie mieszczących się w innych miejscach Forum.
Roxanne
Administrator

Post autor: Roxanne » czw lis 29, 2007 3:35 am

Jarku,

nie wolno mi nawet niczego Ci radzic. Nie wolno dlatego, ze sama po latach radzenia sie i podazania za radami ocknelam sie nagle i zastanawiam sie gdzie bylam przez ten czas...chociaz moze to jest konieczne dla naszego rozwoju? Sama nie wiem ;-)

Jedni znajduja to, czego szukaja w Dysku, inni w oczach drugiego czlowieka...

Chociaz nie bylabym soba, gdybym nie dodala, ze mozesz potraktowac to, co chcesz osiagnac wlasnie jak tego jeza.

Mozesz tez poczytac sobie ponizsza modlitwe

JA JESTEM„ JA”

JA przychodzę z Nicości w Światłość,
JA jestem Tchnieniem, które niesie Życie.
JA jestem Głębią, panującą ponad wszystką Świadomość.
„ JA „ – TO – WSZYSTKO.
JA kreślę łuki Tęcz ponad Wodami,
Gdzie Świadomość spływa się z Materią.
JA jestem wpływającym i odpływającym Oddechem,
Niewidzialnym, nieuchwytnym Podmuchem Wiatru,
Nieokreśloną Drobiną Stworzenia.
JA JESTEM „ JA „ !
"Idź swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą."
-- Alighieri Dante

SamTen
Moderator

Post autor: SamTen » czw lis 29, 2007 10:13 am

A w jaki sposób się otworzyć? Kiedyś myślałem, że pomocne by do tego by miały być jakieś środki odurzające (jak szamani) a może wystarczy tytoń? Później okazało się, że źle szukałem – wystarczy muzyka, ale nie potrafiłem z niej skorzystać a teraz czytam, że można się tego „stanu umysłu” nauczyć a w razie potrzeby tylko go sobie przypomnieć i go włączyć, być może to znajdę na początek w nagraniach DOW R. Monroe.
To jest bardzo proste. Może trzeba to tylko nazwać innym słowem. "Akceptacja", "uśmiech", "radość". To całe czarodziejskie otwarcie to po prostu cieszenie się. (przynajmniej dla SamTena tak jest) Wstaję rano, jeszcze ciemno, ciężko się podnieść. Wyglądam przez okno a tam chmury pięknie zaróżowione przez wschodzące słońce. UŚMIECHAM SIĘ. Wychodzę z sypialni. Wita mnie pies, który już nie może się doczekać porannego spaceru. Klepię psa, UŚMIECHAM SIĘ. itd...

Twoja metoda, Twój sposób, Twoja ścieżka to po prostu Twoje życie. Każda chwila... i ta słodka, i ta gorzka, i ta nijaka.
Samten :) ;) :D

Jarek81

Post autor: Jarek81 » ndz gru 02, 2007 10:26 pm

Dzięki za odpowiedzi :)
Myślę że piszecie o radości z życia, wydaje mi się że to zasmakowałem podpierając się książkami np: takimi jakie pisze Og Mandino choć wszystko jeszcze przede mną by się tego naprawdę nauczyć.

stiw

Post autor: stiw » wt sty 29, 2008 12:55 am

Proszę o odpowiedż, co to są nagrania DOW R. Monroe.

Przesyłam Wszystkim Światełko.

SamTen
Moderator

Post autor: SamTen » wt sty 29, 2008 3:40 pm

stiw pisze:Proszę o odpowiedź, co to są nagrania DOW R. Monroe.
Doświadczenie Otwarcia Wrót (albo Gateway Experience)
Samten :) ;) :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „HydePark”