Kochana Malgosiu,
to nie jest tak, ze On jest tam sam i bez zadnej opieki. sa obok Bartka Wasi przodkowie i Istoty z wyzszych energii nazywamy je Aniolami, Przewodnikami, Nauczycielami, Opiekunami, Wyzsze JA. Swiadomej duszy o wiele latwiej jest poruszac sie po chwili przejscia - smierci, a taka jest Bartek, chociaz na poczatku byl troche zdezorientowany. ma wiedze jaka uzyskal z materialow jakie trzymal u siebie w domu, wie o wiele wiecej niz np my tutaj. ma swiadomosc, ze znalazl sie w oddzielnym swiecie niz Ty i reszta rodziny, ale tez ma swiadomosc, ze jest mozliwosc kontaktu z Wami.
ale, ale zeby to zaistnialo ty jako ukochana Mama i Opiekunka tutaj na Ziemi, musisz MUSISZ odlaczyc sie od niskich energii smutek, rozpacz, bezradnosc, przygnebienie, ktore zeruja na naszej powloce ciala duchowego.
okres zaloby, uwierz mi nie polega na chodzeniu z nosem przy ziemi, a na przemysleniu naszego istnienia, naszego zadania i planu tutaj. dostalismy wiele, aby odpracowac nasze zaszle zgorzknialosci, spotykamy tch ktorych mamy spotkac, kochamy tych ktorych mamy kochac, uwielbiamy to co zostalo nam dane, mamy uwielbiac, kochac, widziec i slyszec to co zostalo nam podane, ale w pewnej odleglosci.
MUSISZ zaczac patrzec na to wszystko zupelnie z innej strony, zamknac przeszlosc, spojrzec na siebie na nowo, na nowo odkryc swoje oczy, usmiech, serce, Dusze z pamiecia o Bartku.
wiem, ze posiadac dziecko i wychowac go na tak wspanialego czlowieka, jakim jest - bo On istnieje tylko obok ciebie - to wielka twoja zasluga.
Prosze Cie, badz silna, zacznij sie usmiechac, nie mysl o samobojstwie jako jedyna droga do Waszego spotkania. to nie tak. Dusza po samobojstwie ląduje zupelnie w innym miejscu. a wtedy znikaja wszelakie szanse na spotkanie.
zacznij snic, zapamietaj sny.
nie popadaj w psychozy nasluchiwania szeptow, idacych krokow, nie stwarzaj nowych obrazow.
kiedy bedziesz myslala o Bartku , to nie rozpaczaj w wielkim zalu, tylko wez sie w garsc w tych marzeniach, wspomnieniach i przytulaj go, kochaj, dziekuj ze moglas tutaj na ziemi byc jego opiekunem i przewodnikiem i nie przestawaj go kochac.
pisz, nie obawiaj sie
przytulam ciebie mocno
Ewka